Πολιτική Προστασίας Απορρήτου

 

Το απόρρητό σας είναι πολύ σημαντικό για εμάς, γι’ αυτό και το Akrolithos Luxury Suites έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη συμμόρφωση με τον κανονισμό 2016/679 GDPR. δεσμευόμαστε να διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα ασφαλή και προστατευμένα. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε την Πολιτική Απορρήτου, η οποία περιγράφει λεπτομερώς την πολιτική και τις πρακτικές μας σχετικά με τη συλλογή, τη χρήση μας και αποκάλυψη των προσωπικών σας δεδομένων.

 

Έρευνα ενοικίασης

Όταν κάνετε μια έρευνα στον ιστότοπό μας, συλλέγουμε τα δεδομένα που υποβάλλετε στη φόρμα, όπως: Όνομα, Email, Αριθμός τηλεφώνου και Χώρα διαμονής. Οι πληροφορίες αυτές συλλέγονται με αποκλειστικό σκοπό την άμεση επικοινωνία με εσάς, σε σχέση με το αίτημά σας. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας είτε μέσω email είτε μέσω τηλεφώνου.

 

 Πώς χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, email, τα στοιχεία της ταυτότητας ή του διαβατηρίου σας και τα στοιχεία της χρεωστικής ή πιστωτικής σας κάρτας).

Το Akrolithos Luxury Suites, συλλέγει, αποθηκεύει και χρησιμοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα (IP address, cookies, ονοματεπώνυμο, στοιχεία επικοινωνίας κ.λπ.), όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, όταν κάνετε κράτηση σουίτας (μέσω του ιστοτόπου μας ή μέσω φυσικής παρουσίας στο κατάλυμά μας ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω τηλεφώνου), καθώς και όταν επικοινωνείτε μαζί μας μέσω τηλεφώνου, e-mail ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας που διατηρούμε στην ιστοσελίδα μας. Κάθε συναλλαγή με το Akrolithos Luxury Suites απαιτεί τη συλλογή προσωπικών δεδομένων. Η  προσκόμιση ή αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) ή δια αλληλογραφίας των προσωπικών σας δεδομένων, συνεπάγεται ότι συναινείτε αυτά τα δεδομένα να χρησιμοποιούνται από το Akrolithos Luxury Suites και το προσωπικό του για τους σκοπούς που αναφέρονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου.

 

Γιατί τα χρησιμοποιούμε;

Γιατί τα χρειαζόμαστε

Για να σας παράσχουμε τις υπηρεσίες που αιτείστε. Όπως για να επιτρέψουμε την κράτησή σας είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω e-mail, είτε μέσω του συστήματος online κρατήσεων μέσω της Webhotelier

Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τα στοιχεία σας για τη σωστή και ασφαλή κράτηση του δωματίου που επιθυμείτε, καθώς και για όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες μας που θέλετε να απολαύσετε, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή σας.

Για την αποστολή μηνυμάτων με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) ή με προσωπικό μήνυμα (sms)

Στόχος μας είναι η έγκαιρη ενημέρωσή σας για κάθε λεπτομέρεια σχετικά με την κράτησή σας είτε  σε περίπτωση κάποιας αλλαγής ή ερώτησής σας σχετικά με την διαμονή σας, ώστε να μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Ακόμα, για να μπορούμε να σας ενημερώνουμε για προσφορές του καταλύματός μας, στην περίπτωση μόνο που ρητά έχετε συγκατατεθεί στην λήψη τέτοιας ενημέρωσης.

Για τον έλεγχο εγκυρότητας των στοιχείων των χρεωστικών/πιστωτικών σας καρτών ή άλλων μέσων πληρωμής

Για λόγους λογιστικής, χρέωσης και ελέγχου, καθώς και για την αποτροπή περιστατικών απάτης.

Για την δημιουργία λογαριασμού στο πρόγραμμα ‘Loyalty Club’

Χωρίς την υποβολή των στοιχείων σας δεν είναι δυνατόν να γίνετε μέλος του Loyalty Club και να απολαύσετε τα προνόμια και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στα μέλη του προγράμματος αυτού.

Για λόγους ασφάλειας, υγείας, πρόληψης και εντοπισμού αξιόποινων ενεργειών ή για να συμμορφωθούμε σε κάποια νομική υποχρέωση

Ώστε να προλαμβάνουμε και να εντοπίζουμε αξιόποινες ενέργειες είτε εναντίον σας είτε εναντίον της επιχείρησής μας, καθώς και για συμμορφωθούμε στις νομικές υποχρεώσεις μας απέναντι στις Αρχές.

Για διοικητικούς και νομικούς σκοπούς

Για στατιστική ανάλυση και ανάλυση μάρκετινγκ, έρευνες πελατών, συντήρηση και ανάπτυξη της επιχείρησης. 

  

Πώς χρησιμοποιούμε περαιτέρω προσωπικά δεδομένα των πελατών μας

Κατηγορίες προσωπικών δεδομένων

Γιατί τα χρειαζόμαστε;

Εθνικότητα, ημερομηνία γέννησης, φύλο

Για λόγους στατιστικής ανάλυσης και ανάλυσης μάρκετινγκ για ενδεχόμενη δημιουργία προφίλ.

Ιατρικές παθήσεις πελατών με ειδικές ιατρικές ή διατροφικές ανάγκες.

Για τη διασφάλιση της υγείας σας, για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας και να αναβαθμίσουμε την εμπειρία σας.


 

Το ιστορικό της επικοινωνίας σας με το Akrolithos Luxury Suites

Τι συζητήσαμε μέσω τηλεφώνου, μέσω email ή μέσω Facebook

Πώς το χρησιμοποιούμε

Γιατί το χρειαζόμαστε;

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πραγματοποίηση της κράτησής τους στο κατάλυμα ή το εστιατόριό μας

Για τη σωστή εκτέλεση της κράτησής σας και για να απολαύσετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Για την καλύτερη εκπαίδευση του προσωπικού μας

Ώστε κάθε φορά που επικοινωνείτε μαζί μας να έχετε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση

Σημειώνεται πως δεν είστε υποχρεωμένοι να μας γνωστοποιήσετε κανενός είδους προσωπικό δεδομένο – πληροφορία από τα παραπάνω. Στην περίπτωση όμως που επιλέξετε να μην το κάνετε, δεν είναι εφικτή η παροχή των υπηρεσιών που επιθυμείτε. Ωστόσο, εφόσον το επιλέξετε, θα το σεβαστούμε απόλυτα.

Διαβίβαση των προσωπικών δεδομένων σε τρίτους

Το  Akrolithos Luxury Suites δηλώνει ρητά πως δεν πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε παράνομη ή αθέμιτη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων και δεν μεταβιβάζει με οποιοδήποτε τρόπο και για οποιαδήποτε αιτία προς οποιοδήποτε τρίτο προσωπικά στοιχεία και πληροφορίες χρηστών/επισκεπτών/πελατών. Ωστόσο, ενδέχεται να μοιραστούμε προσωπικά δεδομένα, που εσείς μας έχετε δώσει με την ρητή συγκατάθεσή σας,  αποκλειστικά και μόνο με τους  αναφερόμενους τρίτους για τους σκοπούς που εκτίθενται παρακάτω, πάντοτε με την προϋπόθεση πως τα προσωπικά σας στοιχεία δεν υφίστανται οποιαδήποτε παράνομη χρήση:
 

Τρίτοι στους οποίους ενδέχεται να διαβιβαστούν δεδομένα

Γιατί;

Τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα

Για την διευκόλυνση και την έγκυρη εκτέλεση των πληρωμών σας προς εμάς.

Για τη διασφάλιση των συναλλαγών σας.

Για την πρόληψη, τον εντοπισμό και την παρακολούθηση τυχόν αξιόποινων ενεργειών.

Συνεργάτες υπηρεσιών μάρκετινγκ 

Για την πραγματοποίηση ερευνών πελατών και για την εκτέλεση εκστρατειών μάρκετινγκ.

Ρητά κατονομαζόμενοι στην ιστοσελίδα μας συνεργάτες (πχ WelcomePickUps, Big Olive, Chat Tours)

Οι συνεργάτες αυτοί παρέχουν στον ιστότοπό μας προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με ταξίδια.
Για τη συλλογή, αποθήκευση και επεξεργασία των δεδομένων σας από αυτούς, φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη και για αυτό συμβουλευτείτε τις δικές πολιτικές απορρήτου τους.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Pinterest, Youtube, Instagram)

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα που εσείς επιλέγετε να μοιραστείτε μαζί μας μέσα από αυτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με την τηρούμενη από αυτούς Πολιτική Απορρήτου των, ώστε να βελτιώσουμε τη χρήση του ιστοτόπου.

Για να πληροφορηθείτε περισσότερο για αυτές τις πρακτικές, συμβουλευθείτε την Πολιτική Προστασίας Απορρήτου των παρόχων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Νομικούς και συμβούλους

Για να διεκδικήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας που πηγάζουν από την ανάρμοστη εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης.

Κυβερνητικές Αρχές

Για τη συμμόρφωση της επιχείρησής μας με νομικές απαιτήσεις


 

Προωθητικά και διαφημιστικά μηνύματα

Με απαραίτητη την προϋπόθεση πως έχουμε λάβει τη ρητή συγκατάθεσή σας, δικαιούμαστε να σας αποστέλλουμε τακτικά μηνύματα προωθητικού και διαφημιστικού περιεχομένου, είτε μέσω e-mail, είτε με προσωπικό μήνυμα, με απώτερο σκοπό την ενημέρωσή σας για τα νέα και τις προσφορές του καταλύματός μας.

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να διακόψετε τη λήψη προωθητικών και διαφημιστικών μηνυμάτων, είτε δηλώνοντάς το κατά την κράτησή σας, είτε επιλέγοντας τον σύνδεσμο ‘unsubscribe’, που θα βρίσκεται σε κάθε email που θα λαμβάνετε από μας, δηλώνοντάς μας ότι δεν επιθυμείτε πλέον να λαμβάνετε τέτοιου είδους μηνύματα. Το Akrolithos Luxury Suites μόλις λάβει το αίτημά σας, θα το επεξεργαστεί και θα η ηλεκτρονική αλληλογραφία θα διακοπεί.

Αποθήκευση των προσωπικών σας δεδομένων

Το Akrolithos Luxury Suites δηλώνει ρητά ότι κατέχει τα προσωπικά δεδομένα που οι πελάτες και οι χρήστες της ιστοσελίδας έχουν γνωστοποιήσει και μόνον αυτά, για όσο χρονικό  διάστημα κρίνεται απαραίτητο ώστε να σας προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας ή για όσο χρονικό διάστημα διατηρείτε ενεργό τον λογαριασμό σας ως μέλος του Loyalty Club. Τονίζεται ότι  λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψιν την ποσότητα, τη φύση και την ευαισθησία των προσωπικών σας δεδομένων καθώς και τους σκοπούς για τους οποίους τα επεξεργαζόμαστε. Σε περιπτώσεις που κριθεί απαραίτητο για τη συμμόρφωση της επιχείρησής μας σε οποιεσδήποτε νομικές υποχρεώσεις, είτε για την επίλυση διαφορών, η επιχείρησή μας έχει το δικαίωμα να διατηρήσει αποθηκευμένα τα προσωπικά σας δεδομένα, ακόμα και αν δεν είναι πλέον αναγκαίο για την παροχή των υπηρεσιών μας ή δεν παραμένει ενεργός ο λογαριασμός σας στο Loyalty Club. Έχουμε το δικαίωμα να διατηρήσουμε μέρος των προσωπικών δεδομένων που κρίνονται απαραίτητα για την συμμόρφωση μας στις νομικές μας υποχρεώσεις, καθώς και για την ικανοποίηση των κρατήσεων σας για δέκα (10) έτη μετά τη λήξη της παροχής των υπηρεσιών στο κατάλυμά μας. Μόλις λάβουμε το αίτημά σας για διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων και εφόσον ισχύει ένας από τους αποκλειστικά αναφερόμενους λόγους (στην ενότητα ‘τα δικαιώματά σας’), θα τα διαγράψουμε με ασφάλεια, χωρίς να είναι δυνατή η επαναφορά των στοιχείων που διαγράφησαν.

 

Τα δικαιώματά σας

Κατέχετε ακλόνητα δικαιώματα για τα προσωπικά σας δεδομένα, που έχετε γνωστοποιήσει στο Akrolithos Luxury Suites. Πιο συγκεκριμένα:

  • Το δικαίωμα να ενημερωθείτε για τον τρόπο συλλογής, επεξεργασίας, διατήρησης και αποθήκευσης των προσωπικών σας δεδομένων από μας.
  • Το δικαίωμα να έχετε πρόσβαση ανά πάσα στιγμή στα προσωπικά δεδομένα και στοιχεία που εσείς οι ίδιοι έχετε γνωστοποιήσει στην επιχείρησή μας.
  • Το δικαίωμά σας για διόρθωση ή τροποποίηση των δεδομένων σας (σε περίπτωση που αυτά δεν είναι ακριβή), που η επιχείρησή μας διατηρεί για σας.
  • Το δικαίωμά σας για διαγραφή των προσωπικών δεδομένων που διατηρούμε για σας. Στην περίπτωσή αυτή, υποχρεούμαστε να διαγράψουμε τα δεδομένα σας και θα το πράξουμε εφόσον ισχύει ένας από τους κάτωθι αποκλειστικά αναφερόμενους λόγους: 

1) εάν τα προσωπικά σας δεδομένα δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν από μας 

2) εάν ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας για την συλλογή, επεξεργασία και αποθήκευση των προσωπικών σας δεδομένων από μας και δεν υπάρχει άλλη νομική βάση για την επεξεργασία τους 

3) εάν αντιτίθεστε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και δεν υπάρχουν νόμιμοι λόγοι για την επεξεργασία τους

4) εάν τα προσωπικά σας δεδομένα υποβλήθηκαν παράνομα σε επεξεργασία παράνομα

  • Το δικαίωμά σας για διακοπή λήψης προωθητικών και διαφημιστικών μηνυμάτων από μας, είτε μέσω του προσωπικού σας λογαριασμού, είτε μέσω του συνδέσμου ‘unsubscribe’, ο οποίος υπάρχει σε κάθε σχετικό email που λαμβάνετε από μας.
  • Το δικαίωμά σας να λαμβάνετε τα προσωπικά σας δεδομένα που έχετε παραχωρήσει σε μας, με οποιαδήποτε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Στην περίπτωση που ασκήσετε κάποιο από τα παραπάνω δικαιώματά σας, θα χρειαστεί να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητά σας, ως ένα πρόσθετο μέτρο ασφαλείας, ώστε τα προσωπικά σας δεδομένα να μην αποκαλύπτονται σε κανένα άτομο που δεν έχει το δικαίωμα να τα λάβει. Η άσκηση των παραπάνω δικαιωμάτων σας είναι δωρεάν, ενώ δεσμευόμαστε να ικανοποιήσουμε άμεσα το αίτημα σας, εφόσον είναι εφικτό και νόμιμο. Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε κάποιο από τα παραπάνω δικαιώματα, θα πρέπει να υποβάλετε ένα ηλεκτρονικό έντυπο αιτήματος στο e-mail akrolithossuites@gmail.com  ή εναλλακτικά να επικοινωνήσετε ταχυδρομικώς με το κατάλυμά μας που εδρεύει στα Φλογητά, στην οδό …., Νέα Φλογητά Χαλκιδικής, Τ..Κ
Εάν ασκήσετε οποιαδήποτε από τα δικαιώματά σας, θα ικανοποιήσουμε το αίτημά σας εντός τριάντα (30) εργάσιμων ημερών από την λήψη του αιτήματός σας. Σε κάθε περίπτωση, θα σας ενημερώσουμε άμεσα είτε για την ικανοποίησή του, είτε για τις αιτίες που εμποδίζουν την ικανοποίησή του.
Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι βάλλεται η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων απευθυνθείτε άμεσα σε εμάς, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επαφής που αναφέρονται στην παρούσα Πολιτική Προστασίας, ώστε να διαχειριστούμε τις ανησυχίες σας. Εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν μείνετε ικανοποιημένοι, μπορείτε να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Ιστοσελίδα: www.dpa.gr 
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα
Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 6475600
Fax: +30 210 6475628
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: complaints@dpa.gr

Η ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων

Τα δεδομένα που μας παρέχετε προστατεύονται με τεχνολογία SSL (Secure Socket Layer – Ασφαλές Στρώμα Υποδοχών), που αποτελεί τη βασική μέθοδο κρυπτογράφησης προσωπικών πληροφοριών και στοιχείων πιστωτικών καρτών, για την εξασφάλιση της ασφαλούς μεταφοράς τους στο διαδίκτυο. Όλα τα στοιχεία πληρωμών μεταβιβάζονται μέσω ασφαλούς σύνδεσης SSL σε μια αποκλειστική υποδομή δικτύου (Multiprotocol Label Switching – MPLS) και αποθηκεύονται σύμφωνα με τα Πρότυπα Ασφαλείας Δεδομένων του Κλάδου Καρτών Πληρωμής (PCI DSS).

Ενδέχεται να γνωστοποιήσουμε τα δεδομένα σας σε αξιόπιστους τρίτους για τους σκοπούς που καθορίζονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου. Απαιτούμε από όλα τα τρίτα μέρη να διαθέτουν τα κατάλληλα μέτρα τεχνικής και επιχειρησιακής ασφάλειας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, σύμφωνα με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, όπως αυτή ισχύει κάθε φορά.

Ενότητα Loyalty Club

Πληροφορίες από λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook), λογαριασμούς Google, λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) όταν συνδέεστε στο Loyalty Club

Πώς το χρησιμοποιούμε

Γιατί το χρησιμοποιούμε;

Διευκολύνουμε την σύνδεσή σας  στο Loyalty Club χωρίς να ανάγκη δημιουργίας νέου λογαριασμού 

Ώστε να γίνει ευκολότερο γιαμας να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες που θέλετε, καθώς και για να απολαύσετε τα προνόμια του Loyalty club.

Μετατρέπουμε τις εμπειρίες σας σε εμάς πιο ενδιαφέρουσες και κοινωνικές 

Με σκοπό να απολαύσετε την καλύτερη εμπειρία σε εμάς, ώστε να μας προτιμήσετε ξανά για την διαμονή και τις υπηρεσίες μας.

Όλα τα δεδομένα που συλλέγονται κατά την εγγραφή σας στο Loyalty Club  υποβάλλονται σε επεξεργασία με τις προϋποθέσεις και τους σκοπούς που καθορίζονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου. Έχετε τη δυνατότητα να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας για επεξεργασία τους από εμάς και να διαγράψετε ανά πάσα στιγμή τα προσωπικά σας δεδομένα αποστέλλοντας μας αίτημα διαγραφής από το Loyalty Club είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο akrolithossuites@gmail.com, είτε επικοινωνώντας ταχυδρομικώς με το Ξενοδοχείο μας, στην οδό ……

Δεν επιτρέπεται η δημιουργία λογαριασμού στο Loyalty Club από ανηλίκους κάτω των 18 ετών. Έχοντας ακλόνητο σεβασμό στη σημασία των προσωπικών δεδομένων των ανηλίκων και στην ανάγκη τήρησης επιπλέον μέτρων ασφαλείας, διαγράφουμε κάθε λογαριασμό που δημιουργήθηκε από ανήλικο/η κάτω των 18ετών αμέσως μόλις το εντοπίσουμε.

Πολιτική cookies

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Ένα cookie είναι ένα μικρό κομμάτι κειμένου που αποστέλλεται στο πρόγραμμα περιήγησής σας από έναν ιστότοπο που επισκέπτεστε. Βοηθά τον ιστότοπο να θυμάται πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας, όπως τη λίστα επιθυμιών και άλλες ρυθμίσεις. Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε την επόμενη επίσκεψή σας πιο εύκολη και τον ιστότοπό μας πιο χρήσιμο για εσάς. Χρησιμοποιώντας τη σελίδα μας είστε σύμφωνοι στο γεγονός ότι χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες με τους τρόπους που περιγράφονται σε αυτήν τη σελίδα. Σημειώνεται ότι διαγράφοντας τα cookies ή απενεργοποιώντας μελλοντικά cookies ενδέχεται να μην έχετε πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές ή λειτουργίες της ιστοσελίδας μας. Σε καμία περίπτωση τα cookies δεν περιέχουν προσωπικές πληροφορίες, οι οποίες θα επιτρέψουν στον οποιονδήποτε να επικοινωνήσει με τον επισκέπτη της ιστοσελίδας. Τέλος με την χρήση cookies δεν υπάρχει πρόσβαση στα έγγραφα και τα αρχεία του Η/Υ σας.


Εφαρμοστέο δίκαιο
Αν προκύψουν διαφορές από την εφαρμογή ή ερμηνεία των παρόντων όρων, καθώς και με την προϋπόθεση ότι η συμβιβαστική επίλυση αποβεί άκαρπη, αποκλειστικά αρμόδια είναι τα ελληνικά δικαστήρια.